Huizinga Bouwadvies

Hallo,

Ik ben Sean Huizinga

Bouwkundig ingenieur

Bouw- en architectuur historicus

OVER MIJ

Dat de gebouwde omgeving naast een concrete functie ook een unieke schoonheid heeft besefte ik al op jonge leeftijd. Met name het unieke karakter van historische gebouwen sprak mij altijd aan. Het was daarom ook als vanzelfsprekend om bouwkunde te gaan studeren. Bouwhistorie en transformatie werden al snel de centrale pijlers waar ik mijzelf als bouwkundige omheen ontwikkelde en nog steeds ontwikkel; duurzaamheid is hierbij een terugkomend thema. Alleen wanneer er rekening gehouden wordt met de huidige en toekomstige problematieken kan een gebouw namelijk de tand des tijds doorstaan.

Na een dubbele master in erfgoedarchitectuur en architectuurgeschiedenis werd de bouwkundige opleiding met een eretitel bekroond. Tussentijds volgde een eerste functie als adviseur bij een gemeente. Via deze functie ging ik aan de slag als adviseur voor een lokale stichting waarbij ik adviseerde in de verduurzaming van woonwijken en individuele (historische) woningen. Ook werkte ik als bouwkundig adviseur bestaande bouw voor een gerenommeerd Rotterdams adviesbureau en werkte ik als onderzoeker voor de TU Delft. Sinds 2018 maakte ik de stap om mijn kennis in te zetten binnen mijn eigen bedrijf.

Door mijn ongekende passie voor de gebouwde omgeving duurde het niet lang voordat Huizinga Bouwadvies opgericht werd. Hier werk ik vernieuwingsgericht en met veel passie aan opdrachten binnen de bestaande bouw. Niemand anders dan ik begrijpt namelijk dat gebouwen meer zijn dan slechts een stapel stenen.

Ondertussen heb ik een veelvoud van plannen omtrent renovaties, restauraties, transformaties en uitbreidingen opgesteld in heel Nederland. Daarnaast heb ik meerdere publicaties op mijn naam en wordt ik regelmatig gevraagd als spreker op het gebied van (duurzaam) erfgoed, architectuur- en bouwhistorie. 

Wilt u mijn passie en gedrevenheid ervaren? Laten we dan een afspraak maken voor een persoonlijke ontmoeting!

VAARDIGHEDEN

Autocad
100%
Sketchup
95%
Vabi EPA-W
95%
Photoshop & InDesign
90%